Veelgestelde vragen

Retournez à la page

Wat is het verschil tussen screens of rolluiken?

Bij Loratex kan je zowel terecht voor zonnescreens voor buiten als voor rolluiken als zonwering voor ramen. Welke zonwering je kiest, screens of rolluiken, dat hangt van verschillende zaken af. Maar wij geven je alvast wat verduidelijking bij de verschillen tussen screens en rolluiken.

Screens zijn specifiek ontworpen om zonnestralen en zonnewarmte buiten te houden terwijl ze toch nog zicht naar buiten bieden doordat ze wel lichtdoorlatend blijven. Ze zijn ideaal voor privacy overdag en bieden een moderne uitstraling. Screens voor ramen worden doorgaans gemaakt van specifieke stoffen zoals polyester of glasvezel. Meestal worden screens aan de buitenkant van het raam gemonteerd, maar dat kan ook aan de binnenkant. Doordat screens gemaakt zijn uit lichtdoorlatende en luchtdoorlatende stoffen, kunnen ze ook als vliegenraam gebruikt worden. Daarnaast zijn screens verkrijgbaar in diverse kleuren en ontwerpen, passen screens goed bij de esthetiek van elk gebouw.

Rolluiken sluiten ramen en deuren volledig af van de buitenwereld. Zo bieden ze extra isolatie en beveiliging en kunnen ze het licht volledig blokkeren. Daarnaast dienen ze met hun robuutsheid ook als extra beveiliging tegen inbraak. Ze worden dan ook steevast gemaakt van stevige materialen zoals aluminium. Rolluiken worden enkel aan de buitenkant van ramen en deuren geïnstalleerd. Doorgaans hebben rolluiken een zwaardere, meer gesloten uitstraling vergeleken met screens.

Weet je niet meteen welke zonwering best bij je project past? Neem dan gerust verder contact met ons op, bij Loratex helpen we je graag bij het kiezen van de zonwering die het beste bij jouw behoeften past. Als expert in zonwering bieden wij je graag professioneel advies. Ben je er al aan uit en wil je kwalitatieve rolluiken of screens kopen, reken dan ook gerust op Loratex.